Members Online: 0

Guests Online: 11

 

Zoeken

Mozzarella di Bufala PDF Afdrukken E-mailadres
Italiaanse Kazen | Kaassoorten Italie | Administrator | donderdag, 01 oktober 2009 10:21

mozzarella

Groepsindeling: zachte, verse kaas
Melktype: Buffel
Verwerkt: gepasteuriseerd
Vetgehalte: afhankelijk van seizoen: 45/48%

Dè kaas voor ondermeer uw zuidelijke tomatensalade

De bufala is gemaakt van de melk van de waterbuffel..
Hij is duidelijk zachter dan de Mozzarella van koemelk (goed geschikt om mee te koken) en heeft een veel smaakvoller karakter.
Mozzarella bestaat al honderden jaren (er werd over deze kaassoort al in de dertiende eeuw geschreven) en wordt in veel landen nagemaakt.

Verse mozzarella is nooit droog en voelt altijd veerkrachtig aan; hij is mooi-wit van kleur en laat bij het versnijden wat vocht los.

Mozzarella wordt in verschillende groottes gemaakt; de meest-bekende wegen 250 of 125 gram. Daarnaast kennen we de bocconcini (kleintjes) en zelfs het "kersenformaat"

Oorspronkelijk komt deze kaassoort uit de regio's Campania en Lazio, Basilicata en aan de oostkust in Ampulie. Inmiddels vind je de kleine produktie-eenheden door geheel ITALIE.

Sinds enkele jaren wordt mozzarella ook in Brabant en in Limburg (Horst) gemaakt, doordat enkele veehouders het houden van waterbuffels aantrekkelijk vonden en samen met enkele kaasmakers de sprong in het diepe waagden.

Mijn lekkerste recept:....hmmm en hoe eenvoudig!

  • Snij enkele rijpe tomaten in brede repen
  • snij een verse mozzarella...di bufala...in dikke plakken
  • Neem wat blaadjes verse basilicum, ' beetje zwarte peper en een mini-snufje zout
  • Besprenkel het bord met mooie olijfolie.

Laatst aangepast op zondag, 15 november 2009 21:50
 
logo footer Designed by Kaasblog - All Rights Reserved